Badkamer design met gietvloer

Tips voor het renoveren van je badkamer

Je badkamer vernieuwen is nog altijd een prima investering en waardevermeerdering van je woning. De badkamer van vandaag de dag is mooier dan ooit. Stoomruimtes, whirlpools, regendouches en designradiatoren, zijn enkele van de producten die menig huiseigenaar overweegt voor zijn nieuwe badkamer.

Als je zelf op het punt staat je badkamer te moderniseren dan zullen de volgende tips je helpen tijdens het traject.

  1. Verdiep jezelf in alle mogelijke materialen en producten. Maak een lijst van artikelen die je wenst en zoek uit wat ze kosten. Belangrijk is ook om te weten hoe hoog de installatie- en verbouwingskosten worden. Alleen al de werkzaamheden voor een complete badkamer verbouwing kosten gauw meerdere duizenden euro’s. Bepaal vervolgens je budget en hou je er aan. Zo voorkom je dat je straks tegen torenhoge kosten aan loopt, doordat je hebt gekozen voor allerlei luxe extra’s die je impulsief hebt aangeschaft.

  2. Bepaal of je de verbouwing en montage zelf gaat doen of alles wilt uitbesteden aan de vakman. De erkende installateur heeft veel ervaring, goed gereedschap en geeft garantie! Check wel vooraf minstens drie referenties, voordat je in zee gaat met een vakman. Zo weet je zeker dat hij ook de kwaliteit levert die jij verwacht.
  3. Wil je besparen op de bouwkosten, gebruik dan zoveel mogelijk de bestaande aansluitingen van water aan-/ en afvoer. Het omleggen hiervan kan aardig wat kosten. Vaak kan er over de bestaande tegels heen worden betegeld. Dit scheelt een hoop sloopwerk. Heb je een ruimer budget dan is de indeling helemaal aan te passen aan je wensen.

  4. Een goed ontwerp is erg belangrijk. Een vakkundige sanitair leverancier kan je daarbij helpen. Wanneer je materialen op internet aanschaft krijg je geen advies over de kwaliteit en het ontwerp, pas daar dus mee op. Een interieurontwerper kan je dan helpen bij het maken van keuzes en het indelen van de ruimte. Een tegelplan, lichtplan, kleur keuzes etc. zijn allemaal zaken waar je goed over na moet denken.

  5. Mocht je in de toekomst je huis willen verkopen, bouw dan een badkamer die bij veel mensen in de smaak zal vallen. Kies voor neutrale kleuren en kwalitatief goede producten. Met accessoires kan iedereen dan zijn eigen sfeer en stijl creëren.

  6. Kies in je badkamer materialen die passen bij je levensstijl. Als je een druk bezet leven hebt wil je graag producten die eenvoudig in onderhoud zijn. Een zwarte glanzende wastafel is dan misschien niet zo’n goede keuze. En op een lichte vloer zie je eerder vuil dan op een donker gemêleerde vloertegel.

  7. Over de bestaande tegels kan een speciale stuclaag worden aangebracht die waterdicht is. Beton Ciré, Tadelakt en Frescolori zijn hier voorbeelden van. De badkamer krijgt een geheel andere uitstraling dan wanneer deze betegeld is.

Ik wil graag een badkamer ontwerp