Werk in uitvoering: wellness tuin met zwembad

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de aanleg van een prachtige tuin met zwembad, verhoogd terras en een eikenhouten overkapping met buitenkeuken en haardvuur. De opdrachtgever heeft mij gevraagd een ontwerp voor dit geheel te maken en de bouwbegeleiding te verzorgen. Inmiddels bouwt een team van vakmensen en bedrijven aan dit geweldige project.

Het zwembad heeft een afmeting van 6 x 12 meter en wordt voorzien van een witte folie en een strakke granieten randsteen, waarin de overloop is verwerkt. Het waterniveau komt hierdoor bijna op gelijke hoogte met het omliggende perceel. Het verhoogde terras kijkt uit over het zwembad. De overkapping wordt gemaakt van eikenhout. Deels wordt hiervoor oud hout gebruikt dat al jaren dienst heeft gedaan als gebinten van een oude boerderij. Het verhoogde terras wordt deels afgeschermd door muren. Deze worden voorzien van kunststenen uit Italië en zijn niet van echt te onderscheiden. Het aanbrengen van deze kunststenen is een tijdrovend werk en moet zorgvuldig gebeuren. Hiervoor zijn vakmensen ingezet en het resultaat is er dan ook naar.

De voortgang van de bouw zal te volgen zijn op deze site. Uiteraard zullen ook de foto’s van het eindresultaat te zien zijn.