Houtlook tegelvloeren

Keramisch parket

Een nieuwe trend op het gebied van vloertegels is de keramische parket of houtlook vloer. De tegels zien er uit als een houten plank, al dan niet voorzien van nerfstructuur en reliëf. Hierdoor zijn ze voor de leek bijna niet meer van echt te onderscheiden.

De tegels hebben als voordeel dat ze probleemloos kunnen worden toegepast in natte ruimtes, zoals badkamers en toiletruimtes. Ook buitentoepassingen zijn mogelijk.

Zo zou je een houtlook tegelvloer van de woonkamer kunnen laten doorlopen in het terras, waardoor binnen prachtig wordt verbonden met buiten. Er zijn tegels met oppervlaktes leverbaar die extra stroef zijn, zodat de kans op uitglijden minimaal is. De tegels zijn krasvast en het onderhoud is simpel. Stofzuigen en af en toe dweilen volstaat.

Houten vloer in de badkamer

In een badkamer kun je een prachtig effect verkrijgen door een baan tegels van de vloer door te laten lopen op de wand. Hierdoor wordt de ruimte optisch groter. Het hout geeft tevens een extra warme uitstraling. Net als bij echt parket kan er gekozen worden in diverse legpatronen. Het verschil met een echte parketvloer is dat de tegels ingevoegd dienen te worden. Doordat de tegels strak gesneden zijn, wat ook wel gekalibreerd wordt genoemd, volstaat een voeg van ca. 2mm. Vloerverwarming is probleemloos toe te passen.

Ook voor openbare ruimtes, restaurants, winkels etc.. is een keramische houtvloer een prima alternatief voor een echte houten vloer.