Inloopdouche

In een droombadkamer hoort een inloopdouche

Een veel gehoorde wens voor de nieuwe droombadkamer is een inloopdouche. Bij renovatie van de badkamer wordt daarom steeds vaker gekozen voor een ruime inloopdouche in plaats van een normale douchecabine. Hiervoor moet het ligbad vaak plaats maken.

Inloopdouche

Het is natuurlijk heerlijk als je een grote douche hebt waar je zo in en uit loopt.Het is echter wel belangrijk met een aantal dingen rekening te houden, want een inloopdouche heeft niet alleen voordelen.

Waar moet je op letten?

Wanneer je geen douchedeur meer hebt scheelt dat het schoonmaken van een glasdeur, echter kan het water nu wel verder de ruimte in spatten. En doordat er geen douchebak meer is, is het ook erg belangrijk dat er een goede afvoer wordt geplaatst met een juist afschot. Anders loopt het water zo de badkamer in.

In een gesloten douche voelt het veel warmer aan dan in een open inloopdouche. Dit heeft te maken met de luchtcirculatie. Normaal sta je in een kolom van warme waterdamp, maar nu heeft tocht vrij spel. Dus in de winter moet de radiator dan ook een paar graadjes hoger gestookt worden. Kies daarom voor een royale radiator die de ruimte goed kan verwarmen. Optioneel zou je in de wanden van je douche een elektrische verwarmingsmat onder de tegels kunnen laten verwerken. Dat geeft een heerlijke stralingswarmte.

Wanneer mijn klanten een inloopdouche wensen, maar wel twijfelen, dan ontwerp ik altijd een doucheruimte waar later altijd nog een douchedeur geplaatst kan worden.

 

Plafonddouche