Maatwerk badmeubel design

Maatwerk badkamermeubel

Hoewel er volop keuze is in prachtige badkamermeubelen van diverse fabrikanten geeft een maatwerk meubel toch altijd wat extra’s aan een ruimte. Er is een grote diversiteit aan materialen voor de kasten. Nieuwe kleuren en structuren die ik als interieurontwerper vaak als eerste kan gaan toepassen, zorgen voor een uniek product. Bij afwijkende maten en hele grote afmetingen geeft maatwerk vele mogelijkheden. Vanaf 160cm breedte kun je bijna geen standaard model meer vinden.

Beton look blad en opbouw waskommen

Ik pas graag hout toe in mijn ontwerpen, waarbij ik goed let op het doorlopen van de houtnerf en de belijningen, zodat het architectonisch klopt. Hout is bij uitstek een materiaal om een warme en sfeervolle ruimte te creëren. Een goede meubelmaker (zie foto’s) zorgt er voor dat het hout probleemloos kan worden toegepast in vochtige ruimtes. Als wastafelblad is natuursteen en glas goed toepasbaar bij maatwerk meubelen. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker betonlook bladen. Erg mooi in een wat dikkere uitvoering. De waskommen of wasbakken kunnen van hetzelfde materiaal gemaakt worden, wat een rustig beeld geeft. Opbouwkommen kunnen juist een speels element zijn. Erg fraai zijn opbouwkommen met dezelfde vorm als het vrijstaande bad.

Spiegels

De spiegel is ook een belangrijk element bij een ontwerp. Met een spiegel kun je de ruimte veel groter laten lijken. Een lange smalle spiegel benadrukt de lengte van een muur en met een spiegel van vloer tot plafond lijkt een meubel te zweven. Waarbij het ook erg fraai kan zijn om de wandkranen uit de spiegel te laten komen.Dit vergt wel goed meetwerk en deskundigheid van de glasleverancier.

Hou er bij erg grote spiegels wel rekening mee dat ze nog naar binnen kunnen en door een trapgat of deuropening passen.