Micro mozaïek in de badkamer

Micro mozaïek tegels

Mozaïek tegels worden al vele jaren toegepast in badkamers. Meestal als blikvanger van een wand of voor het betegelen van ronde delen, zoals een bad ombouw of gebogen wand.

De meeste tegeltjes hebben een afmeting van 2×2 of 1,5×1,5cm. De serie Brix gaat uit van een geheel nieuw formaat van 0,5×0,5cm. Ook wel micromozaïek genoemd. De kleine tegeltjes zijn een prachtig contrast tegenover de grote afmetingen van de vloer- en wandtegels die je tegenwoordig vaak ziet in badkamers. Van afstand lijkt het wel enigszins op ministek. De serie bestaat uit een aantal moderne effen kleuren en een aantal gecombineerde kleuren. Verder zijn de steentjes ongeglazuurd en hebben een matte uitstraling. De combinatie bestaat uit een matje van 30x30cm met 3 kleuren.

Tips voor het voegen

Doordat de tegeltjes zo klein zijn kan een voegkleur erg bepalend zijn voor het eindeffect. Bijna 30% van het oppervlakte wordt namelijk voeg. Zeker bij de kleurcombinatie zwart, grijs, wit is het belangrijk hier van te voren over na te denken.

Door de kleine afmeting zijn de matjes zeer flexibel. Zelfs rondingen met een erg kleine radius zijn er dus goed mee te betegelen.