Revival van de steenstrip

De steenstrip is terug

In de jaren 70 werden steenstrips veel toegepast op de binnenmuren van woningen. In die tijd zagen de strips er uit als bakstenen. In de jaren 80 werden diezelfde steenstrips vaak weer wit geschilderd en verdwenen ze uit het interieurbeeld. Inmiddels is de steenstrip weer helemaal terug. De moderne versies bestaan uit allerlei soorten natuursteen of zijn gemaakt van materialen die daar op lijken. De kleuren variëren van  grijstinten tot warme zandkleuren en roestbruine tinten.

Steenstrip slappkamer

De strips zijn erg goed toepasbaar in moderne strakke woningen en bieden een mooi contrast met de tegenwoordig veelal glad gestuukte wanden en moderne meubelen.

Wandbekledingimpressie haard

Met deze strips kun je accenten aanbrengen in een interieur en extra aandacht vestigen op een wand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ombouw van een open haard. Wanneer je de wand op de juiste manier uitlicht dan is het effect van de structuur nog beter zichtbaar. Ook in badkamers geeft de natuursteenstrip een warme en natuurlijke uitstraling. Vooral de wand achter een wastafel is zeer geschikt hiervoor. In de natte gedeeltes van een badkamer kun je ze beter niet toepassen, omdat de strips niet gevoegd kunnen worden en water er dus achter kan kruipen. De strips kun je verder eenvoudig schoonmaken met een opzetborstel van de stofzuiger.

Naast de natuurstenen uitvoeringen zijn er ook strips die gemaakt zijn van beton, polyester en keramiek. Zo is er voor elke portemonnee wel iets te vinden. Benieuwd hoe de steenstrip in uw woning kan worden toegepast? Ik maak graag een impressie voor u.

eetkamer met wand steenstrips