Ik wil graag meer informatie over interieuradvies

Drie goede redenen om een interieurontwerper in te huren.

Als eerste wil ik een algemeen vooroordeel uit de weg ruimen: Je hoeft niet rijk te zijn om een interieur designer in te huren voor je interieur. Samenwerken met de juiste interieurontwerper kan je zelfs geld, stress en tijd besparen en kan je behoeden voor rampzalige “doe-het-zelf” fouten. Uiteraard kan niet iedereen zich een bekende interieur designer veroorloven, maar er is altijd een goede interieur designer die je graag helpt. Ook bij kleinere opdrachten of ontwerpen voor één ruimte.

Bij het ontwerpen van een interieur gaat het om een creatieve samenwerking. Geen éénrichtingsverkeer van de interieur ontwerper die zijn stijl doorduwt in jouw interieur en daarbij een ongelimiteerd budget van je vraagt. Tenzij je dat zelf wilt, natuurlijk.

 De mooiste interieurs ontstaan vaak door een goede samenwerking met mijn klanten.

Waarom een interieur ontwerper inschakelen?

1. Je hebt interieur ideeën, maar het lukt je maar niet om alles samen te brengen.

Soms weet je precies wat je wilt, maar je weet niet hoe je dat kunt realiseren. Een nieuwe bank uitzoeken kunnen de meeste mensen wel, dat is niet het probleem. Maar het
samenbrengen met een mooi vloerkleed en een kleur op de wanden wordt al lastiger. Misschien heb je al de goede basis voor je interieur, maar krijg je er niet genoeg sfeer
of warmte in. Of je zoekt een maatwerk kast, maar je weet niet waar je dan terecht kunt. Dan is een interieur design voor je woonkamer een heel goed plan.
Ik heb meerdere klanten geholpen die me vertelden dat ze honderden zo niet duizenden euro’s hadden uitgegeven en keer op keer iets nieuws probeerden, maar dat de ruimte
nog steeds niet is zoals ze het graag zouden willen. Tja, niet iedereen is een interieur designer en zo zal ik nooit een arts worden.

 

2. Je staat op het punt een nieuwe woning in te richten en met een nieuw interieur te starten. Schakel mij dan in een zo vroeg mogelijk stadium in. Het beste is direct na de
schetsfase van je woning. De stijl van de woning en de buitenafmetingen zijn dan bekend. Nu kunnen we alle interieur wensen nog optimaal invullen. Daarbij geeft je de
expertise en ervaring van mij al interieur designer een heel andere kijk op het interieur. Je zult interieur  ideeën krijgen waar je zelf waarschijnlijk nooit op zou zijn gekomen.
Als het interieurplan klaar is kun je zaken gaan aanschaffen en bestellen. Je weet dan zeker dat de keuken straks perfect past bij de rest van je interieur en dat de badkamer
een harmonieus geheel vormt met de andere ruimtes op de bovenverdieping. Immers we hebben er dan al vooraf samen goed over nagedacht.
Zo voorkom je dat de keukenzaak een ontwerp maakt, een keuken levert, maar dat het achteraf gezien toch net niet helemaal mooi staat en qua indeling net niet optimaal aansluit
bij de aangrenzende woonkamer en de meubelen. Een muur verplaatsen of een keuken aanpassen kost dan veel tijd en geld.
En de vraag is of je er jaren tegenaan wilt blijven kijken?

 

3. Je bent klaar voor jouw droom interieur.

Als interieur ontwerper heb ik een dienstverlenend beroep. Mijn belangrijkste doel is een tevreden opdrachtgever. De volgende tips zullen zorgen voor een positieve en productieve
ervaring bij onze samenwerking. Met als resultaat een droom interieur.

1. Zorg ervoor dat je een redelijk idee hebt over wat je wilt uitgeven voor je interieur, inclusief de ontwerpkosten. Hou in gedachten dat niet alles in één keer hoeft te worden uitgevoerd.
Als er een goed interieur plan is kun je er in fases naar toe werken. De belangrijkste elementen in de ruimte moeten met zorg worden gekozen, want die moeten vele jaren meegaan.
Het is goed daar eerst budget voor vrij te maken, alvorens je een grote hoeveelheid accessoires gaat aanschaffen. Als interieur designer kan ik je helpen de juiste keuzes te maken.

2. Bedenk van te voren welke meubelen je absoluut wilt houden en welke je eventueel weg wilt doen. Overweeg goed welke items passen bij je nieuwe frisse interieur
en sta open voor suggesties van mijn kant.

3. Probeer, als je een partner hebt, zoveel mogelijk op één lijn te komen, maar zorg er in ieder geval voor dat je beide kunt aangeven wat je wel en niet mooi vindt in een interieur.
Als interieur designer kan ik helpen bij het zoeken naar een compromis en aangeven wat goede keuzes zijn. Maar of ik ook diepgewortelde huiselijke problemen kan oplossen…?

Mijn belangrijkste doel is jouw ruimte te transformeren en te voorzien van een interieur dat voldoet aan jouw wensen en eisen, in een stijl die jouw aanspreekt en waarin
jij je thuis voelt. Daarom is het belangrijk eerlijk en open te communiceren, vertrouwen te hebben en je interieur ideeën de vrije loop te laten. Zo ontstaat een goede klant/ ontwerper relatie.
Dat zorgt telkens weer voor prachtige gerealiseerde interieur projecten.

Visualisatie van het interieur design

Natuurlijk is het prettig als je van te voren weet hoe het eindresultaat gaat worden. Met visualisaties en computer tekeningen ven het interieur design plan kun je perfect zien hoe de ruimte of het meubelstuk er uit gaan zien. Vanuit diverse perspectieven krijg je een prachtig beeld, in kleur en met licht effecten, van JOUW interieur. Zie hieronder enkele voorbeelden.

Totaalplan of klein interieur advies

Je ontvangt een intrieur advies dat past bij jouw wensen en de ruimte. Dat kan een totaalplan zijn voor een gehele woning of een klein interieur advies voor een enkele ruimte. Maar ook een paar uur interieur advies op locatie is mogelijk. Waarbij je dan net dat duwtje in de goede richting krijgt door middel van tips en een goed interieur advies. Krijg je het maar niet gezellig in huis? Laat een lichtplan maken of een kleur advies. Zoek je mooie accessoires of weet je niet hoe je ze het beste kunt combineren? Ik geef je graag interieur tips!

Terras, balkon of tuin ontwerp

De uitstraling van het interieur kan prima doorgezet worden naar tuin, balkon of terras. Buiten en binnen smelten samen en worden één. Het geeft harmonie, rust en ruimte. Een goed tuin ontwerp is de start van een nieuw buitenleven. Een hovenier zorgt voor een vakkundige aanleg en prachtige beplanting. Zo wordt het JOUW interieur & tuin.

Bel me voor een vrijblijvende afspraak

Veel gestelde vragen:

 1. Wat kost een interieurontwerp/ interieur advies? Dat hangt af van het project en je wensen. Elk interieur project is maatwerk. je krijgt altijd vooraf een vrijblijvende prijsopgave. Zo weet je waar je aan toe bent. Voor het kennismakingsgesprek bereken ik geen kosten. Alleen wanneer er grote reisafstanden moeten worden gemaakt bereken ik in overleg een vergoeding.

 2. Is een interieurontwerper duur? Een goede interieurontwerper levert meer op dan hij kost. Je krijgt er een prachtig interieur voor terug waar je jarenlang plezier van hebt. Op een totale verbouwing of inrichting zijn de kosten van een interieur designer maar een klein deel daarvan. Je voorkomt fouten, verkeerde keuzes in materiaal en kleuren, vertraging in de bouw enz….

 3. Heb ik wel inspraak in de stijl van het interieur ontwerp en hoe het er uit gaat zien? Natuurlijk heb je inspraak. Het wordt immers jouw interieur. Je ziet op de website een grote diversiteit aan gerealiseerde interieur projecten en stijlen, allemaal afgestemd op de stijl en wensen van de klant. Het is juist leuk om met je samen te werken. Laat je je liever verrassen, geef me dan de vrije hand. Je zult hoe dan ook versteld staan van het resultaat!
 4. Wat nu als het interieur ontwerp mij niet aanspreekt? Een jarenlange ervaring en vele gerealiseerde interieur projecten hebben ervoor gezorgd dat mijn werkwijze dusdanig is dat er  altijd een ontwerp komt dat je aanspreekt, hoe dan ook. Alles begint bij het goed luisteren naar de klant.

 5. Ben ik gebonden aan vaste merken of interieur winkels? Uiteraard ben je vrij in de keuze. Je krijgt een onafhankelijk interieur advies. Wel kun je gebruik maken van ons netwerk van vakmensen. Daarnaast kennen wij natuurlijk de leukste woonwinkels en weten we waar je terecht kunt voor de mooiste en nieuwste materialen voor je interieur. Elk product dat ik adviseer of voorschrijf is van goede kwaliteit en van “Prefered suppliers”.

 6. Als het interieur ontwerp klaar is zorgen jullie dan ook voor de bouwbegeleiding? Jazeker, als je dat wenst is dat mogelijk. Je kunt dat na de interieur ontwerpfase nog bepalen. De meeste opdrachtgevers maken inderdaad gebruik van die dienst.

 7. Kan ik je ook inhuren voor een aantal uren interieur advies, dus niet voor een totaal interieur plan? Ook voor een klein interieur advies, zoals een kleur advies of lichtplan kunt je mij inhuren. Je krijgt dan waardevolle interieur tips en interieur advies op locatie, verwerkt in een schetsontwerp.

 8. Werkt je alleen regionaal? Mijn werkgebied is heel Nederland, maar ook in het buitenland heb ik interieur projecten gerealiseerd. Duitsland, Zwitserland en www.livingingreece.nl

 9. Werkt je alleen voor particulieren? Ik werk zowel voor particulieren als voor bedrijven en instellingen. Van kleine tot grote interieur projecten. Enkele voorbeelden daarvan zijn:
  • Interieur kapsalons
  • Ontwerp diverse badkamer en keukenshowrooms
  • Restyling/ interieur ontwerp horeca
  • Interieur design luxe vakantiebungalows
  • Interieur ontwerp kantoor
  • Interieur design fitnessclub
  • Interieurontwerp wellnesscentra
  • Product ontwerp Europese sanitairfabrikant
  • Interieur design hotel badkamers