Spa en Wellness Design

Spa & Wellness Design voor privé gebruik of commerciële doeleinden

 

Privé spa en wellness design

Tijd is luxe. Waardevol zijn de uren die men aan zichzelf kan besteden. Ver weg van het alledaagse. Lichaam en geest in balans brengen. Gezondheid regenereren betekend, genieten van de mooie dingen van het leven en nieuwe kracht verzamelen. Warmte opslaan, koude beleven. Met een ontspanningsprogramma in een privé Spa. Uniek en persoonlijk, ontworpen en samengesteld uit bijzondere materialen. Gun uzelf die luxe van een spa en wellness design.

Het woord “Spa” staat in het latijns voor “Sanus per Aquam”. Gezondheid door water. Een privé Spa kan uit dezelfde elementen bestaan als een openbare wellness, maar is meestal kleiner en intiemer. Sauna, stoomruimte, zwembad, whirlpool, hamam zijn enkele belangrijke elementen. Samengesmolten tot een harmonieus geheel afgestemd op uw stijl en gevoel. Een passend interieur voor uw wellness!

Hotel wellness

Spa en wellness design voor hotel en openbare ruimtes

Een Spa of wellness vult het service aanbod van hotels perfect aan. Ze completeren beauty salons en fitnesscentra. Ze bieden hun bezoekers de mogelijkheid, in een aangename omgeving, iets te doen aan de persoonlijke gezondheid, schoonheid, levenskracht en welbevinden. Bij het ontwerp en de aankleding van het wellnesslandschap wordt rekening gehouden met het gevoel van geborgenheid en ontspanning.

De 7 zones van een basis wellnessconcept.

Zeven gebieden vormen het basisconcept voor een wellness. Zie onderstaand schema. Vijf centrale elementen zijn: Behandelingen, rust en ontspanning, sauna en hamam, zwemmen en fitness, in een goede verhouding en een harmonieuze eenheid. Naast het sfeervolle interieur moet de functionele basis voor de inrichting kloppen. Reiniging, hygiëne en praktische werkbaarheid moeten al in de ontwerpfase worden overwogen. De infrastructuur van een wellness wordt gecompleteerd met een kleedruimte, bistro of lounge, receptie of shop. Afhankelijk van individuele behoefte van het project. Als gespecialiseerd “wellness en spa designer” ontwerp ik graag voor u een privé wellnessruimte of openbaar wellness landschap en adviseer u bij de inrichting ervan. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Klik dan op de oranje button, waarna u uw vraag kunt stellen.

Meer informatie over Spa en Wellness Design

Basis indeling Spa & Wellness

Basis concept wellness

Sauna varianten

Privé wellness in kelder

In een Spa of Wellness  mag een sauna niet ontbreken. Er zijn diverse sauna varianten. De temperatuur en de luchtvochtigheid zijn twee wezenlijke componenten die het klimaat beschrijven. In de onderstaande grafiek staan de diverse klimaten per sauna afgebeeld. Tevens is het klimaat van een normale woonruimte vermeld. Tussen het stoombad en de sauna staan diverse varianten waarbij de luchtvochtigheid afneemt en de temperatuur stijgt. Het Tepedarium en Caldarium hebben wanden en vloeren die verhit worden en daardoor stralingswarmte afgeven. Bij een Tepedarium zijn de wanden 30-40 graden Celcius en bij een Caldarium zijn ze 50-60 graden Celsius. Wanneer een stoomgenerator vochtige damp toevoegd aan deze ruimtes wordt het een Laconium genoemd. Grafiek sauna klimaten Grote Resorts bieden vaak alle varianten aan. Voor kleinere resorts of een hotel wellness volstaat een beperktere keuze.

Dan is er nog de infrarood sauna. Bij deze variant is de warmtebron een infrarood straler die rechtstreeks het lichaam van de gebruikers opwarmt. De luchtvochtigheid ligt ongeveer gelijk aan die in aangrenzende ruimtes. De temperatuur van de cabine is hierbij minder van belang. Een behagelijke basistemperatuur volstaat, omdat de infrarood straling het lichaam zeer snal zal opwarmen. De laatste jaren zie je steeds meer exotische varianten ontstaan op de bestaande sauna’s, zoals bijvoorbeeld de zoutgrot, hooi- en kruidensauna. Als Spa & Wellness Resort wil je je natuurlijk onderscheiden van de concurentie, zodat het bezoekersaantal hoger komt te liggen. Voordat gestart wordt met een ontwerp van een Spa of Wellness wordt onderzocht welke thema’s en sauna’s worden aangeboden in de regio, zodat uw project echt uniek en bijzonder wordt.

Sauna en stoomruimte in perfecte harmonie

Design By RON

Design By RON© is een exclusieve merknaam voor unieke en exclusieve interieurontwerpen. Naast exclusieve wellness ruimtes en exclusieve badkamers ontwerpt RON tevens unieke produkten voor sanitairmerken en fabrikanten van badkamer en wellness artikelen. Waaronder een unieke lijn wastafels voor compacte en kleine toiletruimtes. Speciaal ontworpen door Design By Ron. Dit is een wereldprimeur in de wereld van sanitair. Fontein “beam” en fontein “Shelf” zijn de eerste wastafels die in deze lijn worden uitgebracht. www.design-by-ron.nl

Alle getoonde afbeeldingen zijn van Design By RON.

Wellness & spa ontwerpen voor privé en commerciële doeleinden