Heerlijk buitenleven

Een terrasoverkaping in je tuin

Dat is genieten in de tuin met het comfort van binnen. In steeds meer tuinen zie je een houten overkapping verschijnen, voorzien van allerlei comfort. Prachtige buitenkeukens van massief eikenhout, uitgevoerd met hardstenen werkbladen en roestvrijstalen apparatuur, waar je in de warme zwoele zomerlucht, heerlijk je frisse salades en malse biefstukken klaar kan maken. Een grote houten tafel geeft plek aan vrienden en familie die allemaal graag komen genieten van het buitenleven in uw tuin. Of hebt u liever een luxe loungeset, waar u tot in de late uurtjes geniet van het geluid van de krekels.Wanneer het wat kouder wordt is het met een terrasverwarming of een houtgestookte open haard ook prima uit te houden. Deze laatste geeft zelfs aan koude buitenavonden een Mediterrane sfeer.

 

Wellness tuin

Naast buitenkeukens wordt er ook steeds vaker gevraagd naar een ontwerp voor een overdekte wellnessruimte of poolhouse in de tuin. Deze worden ingericht met prachtige wellnessprodukten zoals buitenwhirlpools, Finse sauna, s, houtgestookte baden en buitendouches. De sauna´s worden uitgevoerd met vensters die zorgen voor een ruim uitzicht over de tuin. Vanuit de sauna koelt u af onder een buitendouche en vervolgens springt u zo in de buitenspa. Deze zijn tegenwoordig uitgevoerd met verwarming en speciale filtersystemen voor warm en kristalhelder water. Waren de meeste modellen jacuzzis vroeger van  kunststof, tegenwoordig zijn er gelukkig ook baden leverbaar met een red-cederhouten ombouw.  Dit hout kan perfect buiten toegepast worden, is onderhoudsvrij en heeft een prachtige natuurlijke uitstraling dat past bij de houten overkapping.

Denk bij het indelen van deze ruimtes ook eens aan een TV en radio/aansluitinge en met een Wifi internetverbinding creëer je zelfs een werkplek in de buitenlucht.

Wilt u meer tips, adviezen of een ontwerp, neem dan nu contact op met RON Stappenbelt