Skip to main content

Drie goede redenen om een 
interieurontwerper in te schakelen.

Keuzestress

Je hebt interieur ideeën, maar het lukt je maar niet om alles samen te brengen.

Soms weet je precies wat je wilt, maar je weet niet hoe je dat kunt realiseren. Een nieuwe bank uitzoeken lukt vaak nog wel, maar het samenbrengen ervan met een mooi vloerkleed en kleuren op de wanden wordt al lastiger. Misschien heb je al een goede basis voor je interieur, maar krijg je er niet de juiste sfeer of genoeg warmte in. Of je zoekt een maatwerk kast, maar waar kun je dan terecht? Of je wilt nu eens een echt goed en sfeervol lichtplan. Dan is een interieurontwerp voor je woonkamer een heel goed plan!

Nieuwbouw

Je staat op het punt een nieuwe woning in te richten

en je wilt met een heel nieuw interieur starten. Schakel mij dan in een zo vroeg mogelijk stadium in. Het beste is direct bij de schetsfase van je nieuwe woning. Nu kunnen we alle interieurwensen nog optimaal invullen. Daarbij geeft de expertise en ervaring van mij als interieurdesigner een heel andere kijk op je interieur. Je zult ideeën krijgen waar jezelf waarschijnlijk nooit op was gekomen. Dat is van absolute meerwaarde.

Visualisatie

Je bent klaar voor jouw droom interieur.

Maar je hebt moeite met het inbeelden van je nieuwe interieur? En als je een bouwtekening ziet is dat voor jou allemaal onduideklijk? Hoe fijn is het dan als ik voor jou een prachtige visualisatie maak van een ruimte, je hele woning of de tuin!? Ik beschik over de beste software die momenteel beschikbaar is om mijn concepten, ideeën en ontwerpen om te zetten in de meest prachtige visualisaties. Fotorealistische 3D beelden van je woning brengen het geheel tot leven. Je ziet precies hoe geweldig mooi het kan worden!

Exclusieve Ontwerpen

Creëren van unieke
ervaringen!

Exclusieve ontwerpen zijn voor iedereen bereikbaar. Samenwerken met de juiste interieurontwerper kan je zelfs veel geld, stress en tijd besparen en kan je behoeden voor rampzalige “doe-het-zelf” fouten. Mijn ervaring en kennis op het gebied van interieur heb ik opgedaan tijdens mijn werk bij leveranciers van exclusieve keukens en badkamers. En sinds 2007 in mijn eigen ontwerpstudio, waar ik elke dag de mooiste ontwerpen mag bedenken. Mag ik dat ook voor jou doen? Ik deel mijn kennis graag met al mijn opdrachtgevers.

Samenwerkingsverbanden

Naast de particuliere opdrachtgevers werken wij ook voor en samen met:

 • Architecten
 • Interieurbouwers en meubelmakers
 • Zwembadbouwers
 • Leveranciers van wellnessinrichtingen
 • Jacht- en scheepsbouwers
 • Projectinrichters
 • Horeca inrichters
 • Meubelfabrikanten
 • Exclusieve leveranciers van keukens en badkamers

Spa & Wellness Design voor privé gebruik of commerciële doeleinden.

Een Spa of Wellness vult het service aanbod van hotels perfect aan. Ze completeren beauty salons, fitnesscentra, vakantiewoningen, bed & breakfasts. Datzelfde geldt ook voor privé sauna's en privé spas die geheel gericht zijn op deze service. Ze bieden bezoekers de mogelijkheid iets te doen aan de persoonlijke gezondheid, schoonheid, levenskracht en welbevinden. Dat alles in een wellnesslandschap waar men zich geborgen voelt en volledig kan ontspannen. Wil jij jouw klanten ook deze waardevolle ervaring bieden?

Veelgestelde Vragen

Antwoorden vinden op
veelgestelde vragen:

Kunnen we een fysieke afspraak maken ondanks COVID-19?

Ondanks Corona / COVID-19 is het nog altijd mogelijk om een fysieke afspraak te maken. Daarbij houden we ons natuurlijk wel aan de richtlijnen van het RIVM.

Wat kost een interieurontwerp / interieuradvies?

Dat hangt af van het project en je wensen. Elk interieurproject is maatwerk. Je krijgt altijd vooraf een vrijblijvende prijsopgave. Zo weet je waar je aan toe bent. Voor het kennismakingsgesprek bereken ik geen kosten. Alleen wanneer er grote reisafstanden moeten worden overbrugd bereken ik, in overleg, een vergoeding.

Is een interieurontwerper duur?

Een goede interieurontwerper levert meer op dan hij kost. Je krijgt er een prachtig interieur voor terug waar je jarenlang plezier van hebt. Op een totale verbouwing of inrichting zijn de kosten van een interieurdesigner maar een klein deel daarvan. Je voorkomt fouten, verkeerde keuzes in materiaal en kleuren, vertraging in de bouw, enz….

Wat is de werkwijze?
 1. Eerst plannen we een kennismakingsgesprek op locatie, dat is vrijblijvend en kosteloos, maar het kan ook per video-call
 2. Vervolgens ontvang je een offerte en beschrijving van de werkzaamheden
 3. Als je akkoord geeft voor de opdracht wordt het project ingepland. In drukke tijden kan het even duren voordat er gestart kan worden. Maar dat laat ik altijd vooraf weten
 4. Zodra ik gestart ben werk ik een plattegrond en 3D impressie uit. Dat is het conceptontwerp
 5. Bij goedkeuring van het conceptontwerp wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Er is altijd een aanpassingsronde inbegrepen
 6. Je ontvangt het uiteindelijke interieurplan digitaal met alle informatie zodat je het altijd weer kunt raadplegen
 7. Indien je wenst wordt je ook begeleid bij de aanschaf en realisatie van jouw nieuwe interieur. Daar maken we dan extra afspraken over.
Heb ik wel inspraak in de stijl van het interieurontwerp en hoe het er uit gaat zien?

Natuurlijk heb je inspraak. Het wordt immers jouw interieur. Je ziet op de website een grote diversiteit aan gerealiseerde interieurprojecten en stijlen, allemaal afgestemd op de stijl en wensen van de klant. Het is juist leuk om met je samen te werken. Laat je je liever verrassen, geef me dan de vrije hand. Je zult hoe dan ook versteld staan van het resultaat!

Wat nu als het interieurontwerp mij niet aanspreekt?

Een jarenlange ervaring en vele gerealiseerde interieurprojecten hebben ervoor gezorgd dat mijn werkwijze dusdanig is dat er altijd een ontwerp komt dat je aanspreekt, hoe dan ook. Alles begint bij het goed luisteren naar de klant.

Ben ik gebonden aan vaste merken of interieurwinkels?

Uiteraard ben je vrij in de keuze. Je krijgt een onafhankelijk interieuradvies. Wel kun je gebruik maken van mijn netwerk van vakmensen. Daarnaast ken ik natuurlijk de leukste woonwinkels en weet ik waar je terecht kunt voor de mooiste en nieuwste materialen voor je interieur. Elk product dat ik adviseer of voorschrijf is van goede kwaliteit en van “Preferred suppliers”.

Als het interieurontwerp klaar is zorgen jullie dan ook voor de bouwbegeleiding?

Jazeker, als je dat wenst is dat mogelijk. Sommige opdrachtgevers maken inderdaad gebruik van die dienst. Wel is het verstandig dit vooraf kenbaar te maken. Het moet namelijk ruim op tijd ingepland kunnen worden.

Kan ik je ook inhuren voor een aantal uren interieur advies, dus niet voor een totaal interieur plan?

Ook voor een klein interieuradvies, zoals een kleuradvies of lichtplan kun je mij inhuren. Je krijgt dan waardevolle interieurtips en interieuradvies op locatie, verwerkt in een schetsontwerp.

Werk je alleen regionaal?

Mijn werkgebied is heel Nederland, maar ook in Europa heb ik interieurprojecten gerealiseerd. Daarnaast in overzeese gebieden zoals het Caribisch gebied, Costa Rica en in Azië.

Werk je alleen voor particulieren?

Ik werk zowel voor particulieren áls voor bedrijven en organisaties. Van kleine tot grote interieurprojecten. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

 • Interieur kap- / beautysalons
 • Ontwerp diverse badkamer- en keukenshowrooms
 • Restyling / interieurontwerp horeca
 • Interieurdesign luxe vakantiebungalows
 • Interieurontwerp kantoor
 • Interieurdesign fitnessclub
 • Interieurontwerp wellnesscentra
 • Productontwerp Europese sanitairfabrikant
 • Interieurdesign hotelinrichtingen

Dankwoord

Iedereen die aan de realisatie van deze website heeft bijgedragen wil ik via deze weg hartelijk danken voor zijn/haar medewerking.

 • Met name alle gewaardeerde klanten die zo vrij waren om mijn ontwerp van hun interieur te laten fotograferen
 • De fotografe Elke, van VOH fotografie, die de meeste foto's heeft gemaakt, vohfotografie.nl
 • De fotograaf Peter Baas, peterbaas.com
 • De fotograaf en installateur van enkele badkamers, Walter Stoffers
 • Foto's Curacao, Van Galen keukens
 • Alle leveranciers en vakmensen die hebben meegewerkt aan de projecten
 • Webdesigner, Four05.nl

Hartelijk dank voor de fijne samenwerking,

Ron Stappenbelt